Scheepsmaatjes

Scheepsmaatjes

Een Scheepsmaatje ben je vanaf 7 tot 11 jaar. De waterwelpen worden bij ons Scheepsmaatjes genoemd. De opkomst van de scheepsmaatjes is steeds op het clubhuis aan de Uilenweg 9. van 10.00 tot 12.30..

Activiteiten


Scheepsmaatjes werken samen in een bak, dat is een groepje van maximaal 6 kinderen. Zij moeten samenwerken om een leuke tijd te hebben.

De Scheepsmaatjes werken aan insignes als "Bewegen", "Winkelen", "Waterrat". Daarbij worden allerlei dingen gedaan, die bij zo'n thema horen.

De Scheepsmaatjes gaan ook het water op in eigen roeiboten,daarin kunnen ze met zijn vieren roeien. In eerste instantie varen ze met leiding aan boord en leren ze de roeicommando's.

Eens per jaar wordt er een zomerkamp georganiseerd en gaan ze als groep naar een andere plaats en er worden allerlei spannende en leuke dingen gedaan. Het zomerkamp duurt voor de scheepsmaatjes 5 dagen.

In de loop van het jaar wordt een paar keer een bivak van vrijdag op zaterdag op het clubhuis gehouden

In de winter wordt deelgenomen aan de Baden Powel wandeltocht.

Na de jaarwisseling houden we altijd met de hele groep de "Boerenkoolmaaltijd".

Boten

De groep heeft 5 roeibootjes voor de Scheepsmaatjes. Het zijn stalen bootjes en dus robuust. Een paar boten zijn zo groot en zwaar dat ze met meerdere kinderen geroeid moet worden

In de winter helpen de scheepsmaatjes met het onderhoud van de boot: krabben, schuren en schilderen.

Scheepsmaatjes 2018

Veiligheid

Voor je eigen veiligheid moet je een zwemdiploma hebben als je lid wilt worden van de groep.

Als de scheepsmaatjes het water opgaan, zijn ze verplicht om bij het roeien een zwemvest te dragen. Voor ieder lid heeft de groep een zwemvestje beschikbaar. Ieder scheepsmaatje is verantwoordelijk voor het zwemvest dat hij/zij gebruikt.

Neem warme kleding en een regenpak mee als we het water op gaan. Het dragen van laarzen aan boord is verboden, voor je eigen veiligheid!