Loodsen

Loodsen

Bij de Loodsen kom je wanneer je 18 jaar bent geworden.

 

Je opereert geheel zelfstandig op en rond het water, je bepaalt zelf de activiteiten waar je aan mee doet. Samenwerken met team genoten blijft echter altijd een voorwaarde om tot betere prestaties te komen. Loodsen helpen vaak ook bij de andere speltakken en indien je het wilt en de capaciteiten ervoor hebt kun je zelfs leiding gaan geven aan de jongere scouts.

Activiteiten

De Loodsen hebben naast het zeilen, roeien en het bootonderhoud een aantal jaarlijks terugkerende activiteiten. We zitten dus niet alleen op het water tijdens de opkomsten. Zo zit er voor iedereen wel wat leuks bij op het water en op het land.


Opkomsttijden

De Loodsen komen elke zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur bij elkaar. Loodsen en de Wilde Vaart doen bij Scouting Bramzijger vaak activiteiten gezamenlijk om het eenvoudige principe hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Veiligheid

Voor je eigen veiligheid moet je een zwemdiploma hebben als je lid wilt worden van de groep.

Als de Loodsen het water opgaan, zijn ze verplicht om bij het zeilen een zwemvestbij zich te hebben. Voor ieder lid heeft de groep een zwemvest beschikbaar. Iedere Loods is verantwoordelijk voor het zwemvest dat hij/zij gebruikt.

Neem warme kleding en een regenpak mee als we het water op gaan. Het dragen van laarzen aan boord is verboden, voor je eigen veiligheid!

Boten

De groep heeft 4 lelievletten, de standaard zeil- en roeiboot voor de waterscouts.Het is een stalen boot en dus robuust en zwaar.


De groep heeft ook nog een paar zeilplanken,kano's en een paar andere typen zeilboten, waarvoor je wel moet kunnen zeilen om ermee weg en helemaal om weer terug te komen.


In de winter is het onderhoud van de boot: krabben, schuren en schilderen.