Zeeverkenners

Zeeverkenners

Ben je 11 jaar, dan kom je bij de zeeverkenners en vaar je met lelievletten waarmee je kan zeilen en roeien. Ook leer je wrikken, dat is met een riem de boot vooruit bewegen.

De opkomst van de zeeverkenners is  op het clubhuis aan de Uilenweg 9. De opkomst in de zomer begint om 9 uur en in de winter om 9.30 uur en duurt tot 12.30.

Activiteiten


Naast het zeilen leer je ook de vaarregels en de benamingen van alles in de boot. Over het algemeen ben je vooral actief op het water en soms erin.

Verder zijn er de volgende activiteiten:

Leren knopen.

Boot onderhoud.

Omgaan met het kompas.

Routes lopen (hyke).

Team spellen.

Vuur maken en buiten koken.

Pionieren.

Bij de zeeverkenners wordt je ingedeeld in een bak. Dat is een groep van maximaal 6 jongeren die samen moeten werken om een leuke tijd te hebben en om hun boot te bedienen. In eerste instantie vaar je met de leiding aan boord. Na verloop van tijd vaar je zelfstandig met je bak.

Er zijn ook jaarlijks terugkerende activiteiten zoals de boerenkoolmaaltijd, de Baden Powel tocht en de LRSK. Ook assisteren bij het watersportweekend is een traditie geworden. Geregeld wordt er een bivak georganiseerd en er is natuurlijk het zomerkamp.


Boten

Bramzijger gebruikt een aantal stalen Lelievletten, de standaard zeil- en roeiboot voor de waterscouts. In de winterperiode bestaat het onderhoud van de boten uit krabben, schuren en verven, Zo zorg je voor een mooi vaarseizoen.

Veiligheid

Voor je eigen veiligheid moet je een zwemdiploma hebben als je lid wilt worden van de groep.

Als de zeeverkenners het water opgaan, zijn ze verplicht om bij het zeilen een zwemvest te dragen. Voor ieder lid heeft de groep een zwemvest beschikbaar. Iedere zeeverkenner is verantwoordelijk voor het zwemvest dat hij/zij gebruikt. Bij het roeien en wrikken mag het zwemvest wel eens uit.

Neem warme kleding en een regenpak mee als we het water op gaan. Het dragen van laarzen aan boord is verboden, voor je eigen veiligheid!